Reteta
Cornulete cu rahat
Ingrediente:
Pentru aluat:
450 g faina;
2 lingurita amoniac;
2 linguri otet;
4 linguri untura;
esenta vanilie;
9 linguri apa;
Pentru umplutura:
rahat taiat fideluta;
sau
nuci macinate amestecate cu zahar;
sau
dulceata;
si
zahar pudra vanilat pentru pudrat
Mod de preparare aluat:
Intr-un vas se pune untura care trebuie frecata cu amoniacul stins cu otet; adaugam apoi esenta si apa iar la sfarsit incorporam si faina.
Mod de aranjare cornulete:
Se fac bilute cat un pumn din aluat.
Bila o intindem cu ajutorul unui sucitor, in foaie foarte subtire pe o hartie de copt.
Taiem in forma dorita, asezam bucatelele de rahat, rulam cornuletele si le punem in tava pe o hartie de copt.
Le dam la cuptor 10-15 minute,si le tavalim prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti.
Spor la treaba,
si
Pofta buna!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere