miercuri, 4 ianuarie 2012

Placinta de carne

 Reteta
Placinta de carne

Ingrediente:
Pentru aluat:

400 g faina;
1 lingurita amoniac stins cu otet;
1 ou;
10 linguri ulei;
10 linguri apa;
un praf sare;

Pentru compozitie:

1 ceapa medie;
100 mililitri ulei;
300 grame carne tocata de porc si pui
4 oua;
o legatura de patrunjel;
sare;
piper;

1 ou pentru uns placinta deasupra;
seminte mac pentru ornat;

Mod de preparare aluat:

         Intr-un vas se pune pe foc apa cu uleiul si se incalzesc putin; se incorporeaza apoi si oul batut bine cu praful de sare, adaugam amoniacul stins cu otet, omogenizam bine ingredientele apoi adaugam faina treptat si framantam pana obtinem un aluat elastic. acesta il impartim in doua bile.
Mod de preparare umplutura:

         Se taie ceapa marunt si se pune la calit intr-o cratita pana devine aurie; adaugam apoi carnea tocata amestecam si lasam pe foc mic pana isi schimba culoarea; condimentam cu sare si piper dupa gust adaugam patrunjelul tocat marunt si ouale batute bine; omogenizam bine compozitia.


Montare preparat:

         Se intinde cu ajutorul unui sucitor prima bila de aluat pe o planseta tapetata cu faina; se aseaza peste foaia de aluat jumatate din umplutura obtinuta anterior, si o intindem pe intreaga suptafata, rulam apoi foaia si o asezam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina; in acelas mod procedam si cu cea de a doua bila de aluat si restul de umplutura.
    Ungem cu ajutorul unei pensule de bucatarie pe deasupra cu un ou batut si presaram cu mac sau alte seminte de acest gen pe care le aveti prin casa.
    Se da la cuptorul incins timp de 30-50 minute pana capata culoare aramie.






    
        Se scoate din cuptor si dupa ce se raceste se serveste cu ketchup.
       
         Spor la treaba, 
si
         Pofta buna!
         P.S. Se mai poate monta si intr-o tava dreptunghiulara; intindem prima foaie, rasturnam umplutura peste aceasta, asezam deasupra si cea de a doua foaie pe care o ungem cu ou si presaram seminte, o dam la cuptor si dupa 40 minute e GATA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu