luni, 16 ianuarie 2012

Tort cu blat de morcov si frisca

 Reteta
 
Tort cu blat de morcov si frisca - usor si racoroc
Ingrediente blat:
4 oua;
150 grame zahar;
1 sticluta esenta vanilie;
1 praf scortisoara;
150 grame faina;
100 garme nuci macinate;
1 praf sare;
1 pliculet praf copt;
2 morcovi rasi pe razatoarea mica;

Ingrediante umplutura:

frisca lichida;
dulceata de capsuni;
dulceata de cirese amare;
capsuni proaspete;
un borcan de compot de gutui;

Mod de preparare:
         Intr-un vas se bat albusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi si sticluta de esenta, praful de scortisoara, sarea si morcovul ras. Se omogenizeaza compozitia apoi adaugam alternativ faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.
         La sfarsit incorporam si albusurile batute spuma.
         Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina, turnam compozitia si o dam la cuptor 30-40 minute.

         Dupa coacere, dam blatul la racit, il taiem in trei straturi
         Separat batem frisca pana se intareste.



O treime din frisca o amestec cu dulceata de capsuniiar alta cu dulceata de cirese amare.



          Blaturile le insiropez cu compot de gutui. Cu o treime din frisca acoperim primul blat, pun apoi cel de al doi-lea blat si apoi frisca amestecata cu dulceata de cirese amare, ultimul blat si apoi ornam dupa pofta ochiului.

    Spor la treaba, 
si
    Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu