miercuri, 4 ianuarie 2012

Placinta cu branza sarata


 Reteta
Placinta de branza sarata  - (in fotografie preparatul din dreapta)

Ingrediente:

Pentru aluat:

400 g faina;
1 lingurita amoniac stins cu otet;
1 ou;
10 linguri ulei;
10 linguri apa;
un praf sare;

Pentru compozitie:

100 grame cas;
100  grame telemea sarata;
200 grame masline negre feliate/ verzi cu gogosar;
4 oua;
o legatura marar;
piper;
 
1 ou pentru uns placinta deasupra;
seminte susan pentru ornat;

Mod de preparare aluat:

         Intr-un vas se pune pe foc apa cu uleiul si se incalzesc putin; se incorporeaza apoi si oul batut bine cu praful de sare, adaugam amoniacul stins cu otet, omogenizam bine ingredientele apoi adaugam faina treptat si framantam pana obtinem un aluat elastic. acesta il impartim in doua bile.

Mod de preparare umplutura:

         Se da branzica pe razatoarea cea mare, se adauga apoi maslinele feliate, se incorporeaza si mararul, un praf de piper, iar la final ouale batute bine.

Montare preparat:

         Se intinde cu ajutorul unui sucitor prima bila de aluat pe o planseta tapetata cu faina; se aseaza peste foaia de aluat jumatate din umplutura obtinuta anterior, si o intindem pe intreaga suptafata, rulam apoi foaia si o asezam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina; in acelas mod procedam si cu cea de a doua bila de aluat si restul de umplutura.
        Ungem cu ajutorul unei pensule de bucatarie pe deasupra cu un ou batut si presaram cu susan.
        Se da la cuptorul incins timp de 30-50 minute pana capata culoare aramie.
        Se scoate din cuptor si se serveste imediat fiindca nu ii poti rezista.



         Spor la treaba, 
si
         Pofta buna!

         P.S. Se mai poate monta si intr-o tava dreptunghiulara; intindem prima foaie, rasturnam umplutura peste aceasta, asezam deasupra si cea de a doua foaie pe care o ungem cu ou si presaram seminte, o dam la cuptor si dupa 40 minute e GATA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu