joi, 26 ianuarie 2012

Chec " ORTANSA "




Cea mai buna dovada ca retele celor mai delicioase prajituri se afla in caietul bunicii.


 Reteta
Chec "Ortansa"

Ingrediente:
4 oua;
1 pahar de zahar farin;
1 pahar  faina;
1/4 pahar de ulei;
zahar vanilat;
coaja de lamaie;
3 linguri nuci macinate;
1-2 linguri cacao;

Mod de preparare:

      Se bat albusurile separat pana se  intaresc, se adauga treptat zaharul, batand incontinuu. Separat, peste galbenusuri se adauga uleiul,se amesteca pana se fac ca o maioneza. Se pun peste albus.

           

       Apoi se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie si dupa aceea faina.


       
      Se obtine o compozitie pufoasa din care se toarna jumatate intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

           
        Amestecam cele 3 linguri de nuci macinate cu 1-2 linguri cacao si incorporam in compozitia ramasa. Dupa omogenizare turnam si aceasta compozitie in tava peste cealalta.


          
         Se amesteca cu ajutorul unei furculite sa se incorporeze si pentru aspect.


         Bagam tava in cuptorul incins ci coacem 30/40 min la foc moderat. Dupa coacere lasam checul la racit apoi il scoatem pe un platou.

        
       Dupa ce se raceste punem zahar pudra vanilat intr-o sita de ceai si pudram checul pentru ai da un aspect placut.


       Spor la treaba, 
si
       Pofta buna!

  
  P.S. Multumim bunica Ortansa ca ai impartit cu noi acest deliciu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu