miercuri, 4 ianuarie 2012

Chec aperitiv

Chec aperitiv


 Reteta
Chec aperitiv  -rapid si delicios (in fotografie este doar jumatate din compozitie)

Ingrediente:

200 g faina;
1 pliculet praf copt;
6 oua;
100 g masline negre feliate/ verzi umplute cu gogosar/ combinatiide sortimente;
400 g sunca presata;
200 g telemea;
200 ml lapte/apa;
2 gogosari la otet, (vara eu pun gogosari sau ardei capia proaspeti);
4 linguri ulei;
150 g cascaval;
piper;
sare (doar daca nu este telemeaua prea sarata) 

Mod de preparare:

         Intr-un vas adanc mai mare se pune sunca presata taiata cubulete sau fideluta apoi adaugam pe rand maslinele, telemeaua rasa pe razatoarea mare, cascavalul ras la fel, laptele, galbenusurile, uleiul, gogosarii feliati subtire (acestia se curg bine de zeama inainte. 


Punem apoi si faina amestecata cu praful de copt.

         Se amesteca compozitia cu o spatula se condimenteaza cu putin piper eventual sare(eu de obicei pun doar un praf sare cand bat albusurile spuma);
         La sfarsit adaugam albusul batut spuma si omogenizam compozitia.



     Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina; Se rastoarna compozitia si se da la cuptor 40-50 minute pana capata o culoare aramie.


        
         Spor la treaba, 
si
         Pofta buna!


              Se poate folosi o tava rotunda si o taiem ca pe Pizza sau intr-una dreptunghiulara si o taiem cubulete. Oricum este delicioasa si de succes printre musafirii vostri, garantat 100%.
              Pentru prezentatrea preparatului pe o masa festiva dati frau imaginatiei.


Un comentariu:

  1. Da, arata foarte bine mai ales cel cu salata si masline... sper sa ne mai faci :-)

    RăspundețiȘtergere